Problemen met emailadres info@dewilt-oso.nl

Sinds enige tijd zijn er problemen met mijn email-adres info@dewilt-oso.nl.

Om deze reden vraag ik je om het contactformulier gebruiken wanneer je een vraag, opmerking of terugbel-verzoek hebt.

Zodra het probleem is opgelost met mijn email dan zal ik dit vermelden op de site.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip.

Drukke periode

Goed nieuws:

Ik heb het druk met diverse werkzaamheden waar ik hartstikke blij mee ben. Vooral Overcijfers.nl begint goed te lopen. We krijgen steeds meer aanmeldingen. Sommige via Overrood.nl maar het merendeel komt via andere kanalen binnen.

Minder goed nieuws:

Het minder goede nieuws is dan ook dat ik voor DeWilt-Oso voorlopig geen nieuwe opdrachten meer aanneem. Zo nu en dan een (eenvoudige) website zou er nog wel bij kunnen maar grotere opdrachten passen er op dit moment niet meer bij. Zodra het wat minder druk wordt en ik weer meer ruimte heb zal ik dit direct vermelden op de site.

Afbeelding bij website van dewilt-oso.nl bij nieuwbericht

NIEUW www.overcijfers.nl

www.overcijfers.nl

Samen met A.M. Reichwein Administratie ben ik een samenwerkingsverband aangegaan voor een nieuw administratiekantoor: Overcijfers.

Steeds vaker kreeg ik de vraag van vooral zzp-ers of ik hun boekhouding kon doen inclusief aangiftes BTW, IB en eventueel VPB. Om aan deze vraag te voldoen ben ik op zoek gegaan naar een administratiekantoor waarmee ik kon samenwerken om aan deze behoefte te voldoen. Anne-Marie, eigenaar van A.M. Reichwein Administratie, en ik vullen elkaar in alle opzichten goed aan.

We werken met het boekhoudpakket van Snelstart. Een handige app van Snelstart maakt voor de ondernemer ‘het boekhouden’ eenvoudig en inzichtelijk.

Meer informatie vind je op de website: www.overcijfers.nl.

Zelfgebouwde websites

Nadat ik een paar cursussen heb gevolgd voor het bouwen van websites heb ik allereerst m’n eigen website gemaakt die je op dit moment bezoekt.

Daarna heb ik nog een aantal websites gebouwd voor ondernemers uit mijn kennissenkring die ook graag een (eenvoudige) website wilden hebben. Ik vind het ontzettend leuk om zo’n website vanaf ‘nul’ op te bouwen en de ondernemer is goedkoper uit dan bij een professionele website-bouwer.

Benieuwd naar de websites die ik gemaakt heb? Klik op het logo om de site te bezoeken.

Overcijfers Administratiekantoor

Afbeelding bij logo van Hypnotherapie Waalwijk

Hypnotherapie Waalwijk

A.M. Reichwein Administratie

De Gouw Assurantiën

 

Vrijwilligerswerk bij Over Rood

Sinds kort ben ik vrijwilligster bij Over Rood. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Of er nu te weinig omzet wordt gemaakt, iemand een bedrijf wil starten, gestopt moet worden met het bedrijf, er schulden zijn, het bedrijf failliet dreigt te gaan / is gegaan of achterloopt met de administratie. Over Rood helpt deze ondernemers.

Mijn werkzaamheden bij Over Rood komen erg overeen met die van DeWilt-oso. De eerste afspraken met klanten heb ik ondertussen gehad. Tot op heden vind ik het leuk en vooral dankbaar werk waar ik ook nog eens veel van opsteek.

Meer informatie vind je op de site van Over Rood.

Logo van overrood.nl vrijwilligerswerk bij Over Rood

Opzetten administratie zzp-er

Wederom een uitdagende opdracht. Dit is de eerste keer dat ik een geheel nieuwe administratie heb mogen opzetten voor een eenmanszaak. De opdrachtgever ( uit Haarsteeg ) had zelf al een online-boekhoudpakket uitgekozen: e-boekhouden. Dit is een mooi pakket voor startende zzp-ers. Het eerste jaar wordt er een laag tarief gehanteerd en de mogelijkheden zijn vrij uitgebreid. Zo kan er vanuit het pakket rechtstreeks gefactureerd worden. Om de journaalpost van deze factuur in het grootboek te krijgen hoeven geen extra handelingen te worden verricht. Hiervoor moeten wel de juiste koppelingen gemaakt worden in e-boekhouden. Naast het opzetten van de administratie hebben we samen allerlei andere aspecten van een startend bedrijf besproken.

Debiteurbeheer bestaande BV

Een bestaande BV zat liquide krap en vond het lastig om zijn relaties te confronteren met openstaande (vervallen) facturen. Begrijpelijk, maar wèl belangrijk om wekelijks op te volgen. Het is niet verkeerd om het debiteurenbeheer door iemand anders te laten uitvoeren om de opgebouwde relaties (beter) in stand te houden. Ik heb 3 weken achter elkaar een halve dag voor deze relatie gewerkt, met succes. Tegelijkertijd heb ik de opdrachtgever tips gegeven m.b.t. het debiteurenbeheer.

Een reactie plaatsen

Opdracht inrichting administratie

De eerste opdracht die ik heb gekregen is van een bestaande eenmanszaak die overgestapt is naar een nieuw boekhoudpakket (i-muis-online). Samen met de eigenaar zijn er nieuwe grootboeknummers toegekend en subcategorieën gemaakt. Daarna hebben we samen de beginbalans ingevoerd en heb ik uitleg hierover gegeven. Deze ondernemer boekt vanaf nu zijn reguliere administratie zelfstandig en heeft alleen de accountant nodig om de jaarrekening op te maken.